Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Met een fantastisch klimaat, de beste stranden van Europa en een ontspannen houding ten aanzien van bloot, is het geen verrassing dat Portugal een steeds populairdere bestemming voor naturisten wordt. Hier zijn 10 goede redenen om Portugal te bezoeken.

ACCOMODATIE Er zijn een groeiend aantal gasthuizen, campings en boerderijen, die ideaal zijn voor alleenstaanden, koppels, families of groepen vrienden. Evenals zijn er tal van stranden waar bloot aan de orde van de dag is.

STRANDEN Portugal heeft de beste stranden van Europa! Van noord naar zuid ... voor ieder wat wils. Van beschutte duinen tot aan de rotsachtige inhammen. Van kleine baaien tot aan uitgestrekte open zandstranden. En van ondiepe lagunes tot de wilde brandingen van de Atlantische Oceaan.

WEER Gezegend met meer dan 300 dagen zon per jaar heeft Portugal het perfecte klimaat. Vooral in de Algarve en Alentejo. Hier komt de lente vroeg, zijn de zomers lang, is de de herfst mild en in de winter kun je genieten van veel fijne dagen met zonneschijn.

TOLERANTIE Er is een Portugees gezegde, não faz mal, die ruwweg vertaalt 'het maakt niet uit' betekent. Dit vat de ontspannen houding ten opzichte van veel dingen samen, zoals bijvoorbeeld het naturisme.

RUST EN RUIMTE In vergelijking met sommige van zijn grotere Europese buren, staat naturisme in Portugal nog in de kinderschoenen. Er is geen equivalent van Vera Playa in Spanje of Cap d'Agde in Frankrijk. Velen zouden dit kunnen zien als een goede zaak! Portugal is ook een land dat meer dan drie keer groter is dan Nederland, maar dan met een bevolking van slechts 10 miljoen! Stel je voor hoeveel ruimte er is?

LANDSCHAP Voor degenen die er graag op uit gaan, is Portugal een van de mooiste en nog relatief onontdekte landen in West-Europa. Portugal heeft vele landschappen, variërend van de bergen op de grens met Spanje, de met wijnranken begroeide hellingen van de Douro in de buurt van Porto, de vegen vlakten van de Alentejo en de spectaculaire west-en zuidkust.

GESCHIEDENIS Cultuurliefhebbers hebben meer dan genoeg om te beleven... historische steden als Lissabon en Porto, ommuurde nederzettingen en kastelen, kathedralen, kerken, kloosters en musea in overvloed.

ETEN EN DRINKEN De Portugese keuken heeft veel meer te bieden dan kip piri-piri. Ontdek stevige, rustieke gerechten op het platteland, een verfijnd diner in de grote steden,vis en zeevruchtengerechten, en natuurlijk de wereldberoemde wijnen van Portugal.

BEVOLKING Easy-going en vriendelijk, trots op hun tradities, maar blij om bezoekers te verwelkomen. De Portugese bevolking is een genot.

WAAR VOOR JE GELD Ondanks de voortdurende uitdagingen van de kredietcrisis, de wisselkoersen en de instabiliteit van de euro, is Portugal nog steeds een goede waarde voor je geld. Waardoor het niet alleen aantrekkelijk is voor de prijsbewuste bezoeker, maar ook voor iedereen op zoek naar betaalbare luxe.