Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

In de omgeving zijn genoeg dingen te doen. Bezoek een van de interessante musea of ga naar de ZOO met de kinderen. De naturistenstranden zijn echt spectaculair.

Naturistenstranden

Praia do Malhão is een mooi, zandstrand voor naturisten. Het zoete water stroomt zo uit de duinen voor een verkwikkende douche (zie hiernaast) na een onvergetelijke stranddag.

Praia do Salto is een gezellig naturistenstrand beschermd tussen de rotsen. De golven worden gebroken door de rotsen en het is daarom fijn zwemmen. Ideaal voor kinderen.

Praia do Monte Velho is een uitgestrekt, erg rustig zand- en duinstrand. Het is ideaal voor lange naturistische wandelingen.

Cultureel

De camping ligt tegen het gehuchtje Foros do Barão aan, waar de bevolking nog steeds leeft van hun land en dieren. Ze maken hier geitenkaas, houden zwarte varkens, pellen kurk en produceren olijfolie en wijn. Er zijn veel interessante en mooie steden te bezoeken, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Of steden met Moorse en Romeinse invloeden zoals Évora en het sprookjesachtige Sintra. Lissabon is zeker een bezoek waard alsook de gezellige lokale marktjes en "Festas".

Ongerepte natuur

Het glooiende, mooie landschap maakt van wandelen, fietsen of touren een belevenis. Op een half uurtje rijden in de ongerepte en schone "Costa Azul" liggen de rustige en spectaculaire naturistenstranden. Op ons terrein leven vele kleurrijke vogels en dieren. We spotten regelmatig de hop, de wielewaal en ooievaars. Vanaf februari of maart is de camping omgetoverd in een verzameling van kleurige bloemen en geurige planten.

Voor de kinderen

Badoca ZOO is een safari park met veel (exotische) dieren. De oude mijnwerkersstad "Minas do Lousal" is de moeite waard om te bezoeken. Dit dorpje heeft o.a. een museum over het leven en het werk in en rond de mijnen. Verder organiseren we excursies bijvoorbeeld naar een Nederlandse moderne boerderij met meer dan 400 koeien.

Supermarkten, winkels en open vervoer

De dichstbijzijnde supermarkt en winkels zijn op 8 km rijden. De trein komt aan in Ermidas-Sado op 8 km van Monte Naturista. Er rijden bussen tussen Ermidas-Sado en Santiago do Cacém.